Belgische steen goed vertegenwoordigd op Stone Expo

Belgische steen goed vertegenwoordigd op Stone Expo

Nieuws

De vzw Pierres et Marbres de Wallonie zal aanwezig zijn op Stone Expo met een vernieuwde stand. Ze boekten eerder al succes in Parijs en Verona met hun laatste publicatie "De Belgische steen, uitstekend en duurzaam".

De vzw Pierres et Marbres de Wallonie groepeert een dertigtal steengroeves die een vijftiental verschillende soorten Waalse sierstenen ontginnen, zoals de Belgische blauwe steen en de grès.

Promotie van de Belgische steen

De vzw heeft in november 2011 tijdens de beurs Batimat in Parijs haar laatste publicatie “De Belgische steen, uitstekend en duurzaam” voorgesteld. De brochure is het resultaat van een studie van het Laboratoire de Génie Chimique van de Universiteit van Luik waarin de milieu impact van de Waalse stenen werd vergeleken met hun Aziatische surrogaten.

De vereniging, die sinds haar oprichting actief ondersteund wordt door het Waals Gewest en het Waals Agentschap voor Export (AWEX), verzekert de coördinatie van acties voor de promotie van sierstenen, zowel in België als in het buitenland, alsook de verdediging van de belangen van de producenten. Eén van de kerntaken van de vzw is om professionals uit de bouw, functionarissen en het grote publiek tegemoet te komen om de diversiteit en de kwaliteiten van Belgische stenen en marmer te leren kennen.

Nieuw concept

De vzw zal kan dan ook niet ontbreken op Stone Expo met een nieuw concept en een nieuwe stand. Dit nieuwe concept van de stand stelt verschillende gemetselde elementen voor, blauwe stenen en marmer van verschillende afwerkingen en gabions.

De verschillende, mogelijke toepassingen werden er uitgestald : straatstenen, tegels, breukstenen, druiplijsten … De stenen werden afgewisseld om een verticaal ritme te creëren, de materialen werden verdeeld op zo’n manier om kolommen in verschillende kleuren en texturen te vormen met als doel zo veel mogelijk materialen en uitvoeringen voor te stellen.

Stone Expo: 21-23 januari 2012 – Flanders Expo in Gent. Verder heeft de vzw ook een stand op het salon des Mandataires in Marche-en-Famenne, op Batibouw in Brussels Expo en op Bois & Habitat in Namen. (RDM)

Niet gevonden wat je zocht?

Probeer het nogmaals in onze zoekmachine.

Gerelateerde artikels