Belgische woningen zijn duurder geworden in 2011

Immo, Nieuws

De woningen in België zijn het afgelopen jaar 2,8 procent duurder geworden. De vastgoedprijzen volgen daarmee de inflatie, zo blijkt uit de "Vastgoedindex" van Trevi.

Het immobiliënkantoor stelt ook vast dat de vastgoedsector het in 2011 “veel beter heeft gedaan dan vele andere beleggingen”.

‘Niet communautair getint’

De prijzen zijn het sterkst gestegen in het Brussels gewest (+4,5 procent).

De prijsstijgingen in Wallonië en Vlaanderen liggen niet ver uit elkaar, aldus Trevi, dat daaruit afleidt dat de vastgoedmarkt “niet communautair getint” is. “We denken echter dat we de komende jaren een ander beeld zullen zien, van een Vlaams gewest dat op gelijke afstand blijft aanklampen bij het Brussels gewest, in tegenstelling tot het Waals gewest.”

Trevi stelt voorts vast dat de residentiële markt steeds meer belangrijke investeerders aantrekt. “De grote projectontwikkelaars en investeerders geven elk trimester weer meer cachet aan de residentiële markt”, luidt het.

In 2012 verwacht Trevi opnieuw een prijsstijging die de inflatie zal dekken en die dan ook tussen 2,5 en 3,0 procent zal uitkomen. Het kantoor rekent op een sterkere stijging van de prijzen binnen vier à vijf jaar. (Belga/RDM)

Niet gevonden wat je zocht?

Probeer het nogmaals in onze zoekmachine.

Gerelateerde artikels