Beltrami investeert in milieuvriendelijke kantoorgebouwen

Beltrami investeert in milieuvriendelijke kantoorgebouwen

Nieuws

Vanaf 2009 centraliseert Beltrami, groothandel in natuursteen, alle activiteiten in nieuwe kantoorgebouwen en een splinternieuwe showroom in Harelbeke.

De nieuwe site van Beltrami, gelegen in de industriezone van Stasegem ( Venetiëlaan 22 ), is makkelijk bereikbaar gezien de ideale ligging nabij op- en afrit van de E17. Nu reeds bevindt zich de grote voorraad tegels in natuursteen op deze site en in september van dit jaar zal ook de Beltraline (gekalibreerde tegels) en Beltralinea (natuursteenstrips) productie eenheid naar hier verhuizen. De tweede site op hetzelfde bedrijventerrein (Politieke gevangenenstraat 40 te Stasegem) zal dan nog uitsluitend gebruikt worden voor de productie, stockage en distributie van de marmer- en natuursteenplaten. De oude vestigingen in het centrum van Harelbeke worden dan eerlang gesloten.

Het ‘ Huis van Beltrami’

De basis van het gebouw bestaat uit een gelijkvloers en eerste verdieping. Het gelijkvloers omvat een toonzaal van 600 m² en een showtuin, alsook de ruimtes van de verkoopafdeling en de logistieke dienst op 410 m². Op de eerste verdieping bevinden zich de kantoren van de directie, het bedrijfsrestaurant en de polyvalente ruimtes. Het pronkstuk van dit project wordt ‘Het Huis van Beltrami’, een woning geïntegreerd in de showroom met als doel natuursteen in een huiselijk kader voor te stellen.

Architectenbureau D’Hondt uit Kortrijk staat in voor de technische en creatieve ondersteuning van dit project. Binnenhuisarchitecte Silvana Callens uit Kortrijk neemt de design van de nieuwe showroom voor haar rekening.

In samenspraak met de zaakvoerders, Herwig en Stefaan Callewier, worden innovatieve technieken aangewend om energie te besparen en milieuvriendelijke energiebronnen aan te spreken.

Duurzaam ondernemen

Veel aandacht gaat naar het ecologisch verantwoord verwarmen van de bedrijfsgebouwen, zo wordt er geen gebruik gemaakt van stookolie of gas, de verwarming werkt met een warmtepomp. Het gebouw zal voorzien worden van een balans ventilatie met warmterecuperatie en een degelijke isolatielaag.

De inplanting van de gebouwen is zo ontworpen dat er maximaal gebruik kan worden gemaakt van de inval van het zonlicht.
De zonnewering, deels vervaardigd uit natuursteen en bovendien speciaal ontworpen voor Beltrami, beschermt het gebouw tegen oververhitting en vermindert de koellast.
Op het volledige dak worden fotovoltaïsche zonnepanelen geplaatst die de kantoorruimte voorzien van “groene stroom”.

Na de recente investeringen in een ecologisch verantwoord wagenpark, versterkt Beltrami met dit nieuwe project zijn voortrekkersrol betreffende duurzaam ondernemen. Eveneens zullen de investeringen de efficiëntie bevorderen.

Alle diensten, van advies en verkoop tot bestelling en transport zullen zich in dezelfde gebouwen bevinden. Ongetwijfeld zal zowel de interne als externe communicatie op die manier vlotter verlopen.

Beltrami is door de jaren heen gegroeid tot een belangrijke Europese speler binnen de natuursteensector en realiseerde in 2007 een geconsolideerde omzet van 35 miljoen EUR. Naast de hoofdzetel in België, heeft Beltrami een afdeling in Polen, Verenigd Koninkrijk en Italië, met in totaal meer dan 100 enthousiaste medewerkers. Voor Nederland werd onlangs een samenwerkingsakkoord afgesloten met NATUURSTEEN HOLLAND uit Gasselte.

Meer info vindt u ook op de website van Beltrami.

Niet gevonden wat je zocht?

Probeer het nogmaals in onze zoekmachine.

Gerelateerde artikels