Benelux Aluminium Award voor Duurzaam Renoveren uitgereikt

Nieuws

Tijdens de laatste editie van de Benelux Aluminium Award voor Duurzaam Renoveren ging Reynaers Aluminium met de grote prijzen lopen.

De Benelux Aluminium Award voor Duurzaam Renoveren is een tweejaarlijkse prijs, die gezamenlijk is uitgeschreven door het Aluminium Center Belgium, de Federatie van Aluminium Constructeurs (FAC) in België en het Centrum en de Vereniging Metalen Ramen en Gevelbranche (VMRG) in Nederland.

Er worden Awards toegekend in de categorieën Woningbouw en Utiliteitsbouw. Tevens zijn drie extra prijzen te winnen voor onderscheidende toepassingen voor respectievelijk Renovatie Producten, Gevels en Daken, Deuren en Ramen en Energie-Efficiency.

Groeiende renovatiemarkt

Uit de 34 ingediende projecten werden vier winnende renovatieprojecten geselecteerd voor de Benelux Aluminium Award voor Duurzaam Renoveren. Daarnaast werden nog eens vier extra prijzen uitgereikt in verschillende specifieke categorieën. 1 op 2 winnende projecten maakte gebruik van aluminium systemen van Reynaers Aluminium.

“De renovatiemarkt blijft groeien, zowel wat projecten als wat particuliere woningen betreft. Het Vlaamse Energie Agentschap (VEA) berekende dat de komende acht jaar, alleen al voor de vervanging van enkel naar dubbel of driedubbel glas, 50.000 woningen per jaar hun ramen zullen renoveren. Dit creëert een groot potentieel voor het duurzame aluminium dat zowel energiezuinig als recycleerbaar is. Bovendien biedt het architecturaal veel mogelijkheden waardoor het hoog scoort bij bouwheren die zoeken naar een goede verhouding tussen technische en design kwaliteiten,” aldus Bert Geerinckx, algemeen directeur Reynaers Aluminium Belux.

Winnende Reynaers projecten

In de categorie woningbouw ging de award naar de renovatie van het sociale woningbouw project in de Modelwijk te Laken, uitgevoerd door Reynaers Partner Vermat ramen en zonwering uit Herentals met systemen van Reynaers Aluminium. De totaal verouderde gebouwen ontworpen in de jaren ’50 van de vorige eeuw, gelegen in de architecturaal zeer waardevolle site van de modernistische modelwijk te Brussel, kregen een volledig nieuwe look.

In de categorie utiliteitsbouw viel de renovatie van de historisch monumentale gebouwen van de Bond Beter Leefmilieu te Brussel door Reynaers Partner FMP+ uit Duffel in de prijzen. Zeer bijzonder aan dit gebouw is dat alle bestaande ramen vervangen werden door nieuwe, vervaardigd uit het schroot van de oorspronkelijke.

Daarnaast werden nog twee projecten, uitgevoerd met systemen van Reynaers Aluminium, gelauwerd met een extra prijs voor een speciale prestatie. Het gaat over de extra prijs in de categorie ‘Deuren en Ramen’ voor Lofts Rodebroek te Ronse van Volt architecten uit Gent en uitgevoerd door Reynaers Partner A. Aluvera, en de extra prijs in de categorie’ Energy Efficiency’ voor het project Empress Court te Brussel uitgevoerd door Reynaers Partner Hegge uit Hamont-Achel. (RDM)

Niet gevonden wat je zocht?

Probeer het nogmaals in onze zoekmachine.

Gerelateerde artikels