Bespaar 100 euro bij overstap naar goedkoopste energieleverancier

Nieuws

Gemiddeld kan elke consument 100 euro besparen als hij overschakelt naar de goedkoopste energieleverancier.

Consumenten in de Europese Unie kunnen in totaal 13 miljard euro besparen als ze allemaal de overschakeling zouden maken naar de goedkoopste energieleverancier die ze kunnen vinden. Gemiddeld kan elke consument op die manier jaarlijks 100 euro uitsparen. Dat blijkt uit een studie die de Europese Commissie heeft laten uitvoeren.

De studie toont aan dat de consumenten te weinig gebruikmaken van de kostenbesparingen waar de vrijmaking van de energiemarkt voor heeft gezorgd. Zo heeft maar één op de drie verbruikers (32 procent) prijzen vergeleken terwijl de helft (47 procent) niet weet hoeveel elektriciteit hij of zij thuis verbruikt.

Volgens eurocommissaris voor Consumentenzaken John Dalli “heeft de vrijmaking van de markt een enorm potentieel voor de consumenten wat prijzen, keuze, innovatie en service betreft. Maar”, zo waarschuwt hij, “dat potentieel kan maar benut worden als de verbruikers weten dat ze betere voorwaarden kunnen krijgen en als ze het gevoel hebben dat zie die voorwaarden effectief kunnen vinden.”

Om aan die noden tegemoet te komen, wil de Commissie de consumenten meer zeggenschap geven. Ze denkt daarbij aan betere manieren om prijzen te vergelijken, efficiëntere klachtenbehandeling en beter opgestelde facturen.

Niet gevonden wat je zocht?

Probeer het nogmaals in onze zoekmachine.

Gerelateerde artikels