Bespaar nog meer water met het nieuwe toilet van Villeroy & Boch

Bespaar nog meer water met het nieuwe toilet van Villeroy & Boch

Nieuws

Villeroy & Boch, de specialist bij uitstek in 'art de vivre', volgde het thema van waterbesparing reeds geruime tijd van nabij op. Na veel onderzoeken en innovaties in deze materie kan Villeroy & Boch je vandaag trots TARGA GreenGain voorstellen.

TARGA GreenGain is het eerste hangende toilet dat slechts 3,5 liter water verbruikt per spoelbeurt. Dit is maar liefst 2,5 liter minder dan de standaardsystemen. Het nieuwe toilet realiseert op die manier een besparing van 40%, terwijl het toch zijn trendy design en zijn onberispelijke efficiëntie bewaart. Een echte revolutie voor het milieu dus.

Inventiviteit, moed en durf zijn al meer dan 260 jaar de stichtende waarden bij Villeroy & Boch. Daarom blijft deze onderneming steeds nieuwe werkwijzen, materialen, producten en productcategorieën ontwikkelen, die niet alleen origineel moeten zijn, maar ook innovatief. Deze nieuwste innovatie van Villeroy & Boch kan dan ook tellen: het nieuwe TARGA GreenGain toilet vormt een echte verbetering voor het milieu en vestigt een record op het vlak van waterbesparing.

Wanneer men bovendien voor het kleinste debiet kiest van de twee spoelknoppen verbruikt het toilet nog maar 2 liter water. Dit maakt deze TARGA GreenGainoplossing dan ook erg aantrekkelijk voor projecten in de publieke sector, in het bijzonder bij nieuwe gebouwen of grote renovatiewerken. Desalniettemin is TARGA GreenGain ook ideaal voor particulieren die begaan zijn met de milieu-problematiek en die graag tot 40% willen besparen.

Gemakkelijk te installeren

Het design van TARGA GreenGain werd zo ontworpen om te passen bij de lijn TARGA architectura. Het toilet heeft een tijdloze vorm en haalt een hoge performantiegraad voor het spoelen. Het bekken werd hydrodynamisch geoptimaliseerd dankzij drie watertoevoerbuizen in de binnenbehuizing in de muur. Hier wordt het water vervolgens op zo’n manier verdeeld dat het perfect gebruik kan maken van de kracht van het doorspoelen zelf, om zeer efficiënt de inhoud van het toilet naar de afvoer te spoelen.

De installatie van deze nieuwe WC is bovendien even gemakkelijk als die van de klassieke modellen. In samenwerking met Viega werd een binnenbehuizing op punt gesteld voor TARGA GreenGain. Deze bestaat uit een installatieset, compleet met montagekaders, een waterverdeler en een reservoir uitgerust met dubbele spoelknoppen.

De montage is conform met de Europese norm EN 12056, met bijpassende accessoires DN 90/80 (Systeem II). De voordelen van TARGA GreenGain spreken voor zich: zonder je gewoontes te veranderen kan je water én geld besparen.

Meer informatie vind je bij www.villeroy-boch.com.

Niet gevonden wat je zocht?

Probeer het nogmaals in onze zoekmachine.

Gerelateerde artikels