Bespaar op energiefactuur door aangepaste ramen

Energie

In een doorsneewoning gaat ongeveer 15 % van de warmte via ramen en deuren verloren. Deceuninck biedt een tool aan waarmee u online kan berekenen hoeveel energie u kan uitsparen door het plaatsen van de juiste ramen.

In een doorsneewoning gaat ongeveer 15 % van de warmte via ramen en deuren verloren. Om dit te vermijden, is het aangeraden om voor hoogrendementsglas te kiezen. Maar ook profielen met een hoge thermische isolatiewaarde helpen. Deceuninck biedt een tool aan waarmee u online kan berekenen hoeveel energie u kan uitsparen door het plaatsen van de juiste ramen.

De EPB-regelgeving wordt steeds strenger en Vlaanderen stelt nu als U-waarde voor ramen 2,2 W/m²K. Deze U-waarde drukt uit hoeveel warmte elk uur per vierkante meter en per graad temperatuurverschil doorheen een raam verloren gaat. Hoe lager de U-waarde, hoe beter de isolatie en hoe minder warmteverlies hoe lager de energiefactuur. Het kan dus interessant zijn om de ramen van uw woning eens van dichterbij te gaan bekijken.

Om aan de regelgeving te voldoen én om te besparen op uw energiefactuur, is het aangewezen om te kiezen voor hoogrendementsbeglazing en om rekening te houden met de thermische isolatiecapaciteiten van het raamprofiel. Het is namelijk zo dat zelfs met hoogrendementsbeglazing de U-waarde van een venster, naar gelang het gekozen profiel, sterk kan variëren.

Een investering die rendeert

Glas en raamprofielen vervangen is een investering die rendeert. Zo vermindert de CO2-uitstoot en het energieverbruik, het verhoogt het wooncomfort en verbetert het energieprestatiecertificaat. Wie nu investeert in nieuwe ramen, kan nog steeds beroep doen op diverse premies en op het verlaagde btw-tarief van 6 procent voor renovatie van woningen ouder dan vijf jaar.

Online-energiecalculator

Deceuninck, een bedrijf gespecialiseerd in duurzaam bouwen, heeft een online energiecalculator ontwikkeld. Daarmee kan u berekenen hoeveel geld en CO2 u precies zou uitsparen als u uw huidig raamwerk zou vervangen. U geeft aan welk type woning u heeft, op welke manier u uw huis verwarmt, en de energiecalculator becijfert meteen hoeveel minder stookkosten u zal moeten betalen.

De energiecalculator kan u terugvinden op de website van Deceuninck.

(LVR)

Niet gevonden wat je zocht?

Probeer het nogmaals in onze zoekmachine.

Gerelateerde artikels