Beton als alternatief voor natuursteen

Ruwbouw

Wat betreft de inrichting van het terras wordt er vaak gekozen voor natuursteen. Ondanks het ietwat kille imago kan beton echter een kwalitatief alternatief vormen voor de populaire natuursteen.

Wat betreft de inrichting van het terras wordt er vaak gekozen voor natuursteen. Ondanks het ietwat kille imago kan beton echter een kwalitatief alternatief vormen voor de populaire natuursteen. Tegels en plaveien De meest courante producten zijn klinkers en kleine plaveien. Toch biedt beton nog heel wat meer mogelijkheden, dankzij een breed pallet aan kleuren, formaten en afwerkingen. Het gaat om een sterk, duurzaam en vorstvast materiaal dat u probleemloos buiten kunt verwerken. Zo kan u werken met tinten als grijs, zwart, rood, wit, geel, bruin, groen en blauw. Ook bij de afwerking is er de keuze tussen glad of ruw.

Mogelijke formaten Plaveien zijn 3 tot 4cm dik. Het gaat om een vierkant formaat met zijden van 30 tot 40cm. De plaveien zijn eveneens beschikbaar in extreem grote formaten (vierkant of rechthoekig) met zijden tot 100cm en een dikte van 5 tot 6cm.

Klinkers zijn 6 cm dik. Ze bestaan in uiteenlopende vierkante of rechthoekige formaten met zijden tussen 10 en 20cm.

Wat betreft het onderhoud hebt u veel minder werk dan bij een natuursteen. Een betonnen terras moet slechts twee tot drie keer per jaar schoongemaakt worden met helder water.

Beton in de vijver Ook gewapend beton kan in de tuin van pas komen. Het is stevig en duurzaam, waardoor het lange tijd courant gebruikt werd voor vijvertoepassingen. Tegenwoordig wordt het beton meestal bedekt met een laag polyester, om de onvermijdelijke barstjes en scheurtjes te ondervangen.

(rdm)

Niet gevonden wat je zocht?

Probeer het nogmaals in onze zoekmachine.

Gerelateerde artikels