Beton in de keuken: expressief en uniek

Beton in de keuken: expressief en uniek

Keuken

Beton is al lang geen doods of inspiratieloos materiaal meer: na de doe-het-zelvers beginnen nu ook steeds meer grote namen gegoten beton als oppervlak te gebruiken.

Beton, het klassieke materiaal van de hoogwaardige architectuur, wordt tegenwoordig in toenemende mate ook in het interieur toegepast. Betonoppervlakken beschikken over een karakteristieke en altijd heel unieke expressieve kracht. Ideaal dus voor wie een persoonlijke, helemaal op zijn maat afgestelde keuken wil.

Leicht maakt bijvoorbeeld de CONCRETE-front: fijnbeton wordt in spateltechniek op een gelakte MDF-drager aangebracht. Zo ontstaat er een authentiek, uniek oppervlaktebeeld met structuren die het licht op verschillende manieren breken en het front tot leven wekken. Een beschermlaag van matte lak zorgt voor een hoge gebruiksbestendigheid.

 

Puristisch omgezet ontplooit beton een opvallend effect in het interieur. In de afgebeelde keuken vormen de donkergrijze meubels een visueel centrum. Het eiland verheft zich tussen de royale ramen vrij in de ruimte. Het rustige raster van de greeploze onderkasten wordt luchtig onderbroken door een asymmetrisch, bijna speels te noemen open wandkast. Ten opzichte van het eerder grove beton vormt het slechts 5 mm dikke werkblad van warmgewalst staal een uitgesproken elegante tegenpool. (EK)

Niet gevonden wat je zocht?

Probeer het nogmaals in onze zoekmachine.

Gerelateerde artikels