Beton kan ook op het dak

Ruwbouw

Betonpannen worden sinds de jaren 1960 op industriële schaal geproduceerd en toch verkiezen veel mensen nog steeds kleidakpannen. Wij sommen alvast enkele redenen op waarom betonpannen minstens even goed zijn.

Betonpannen worden sinds de jaren 1960 op industriële schaal geproduceerd en toch verkiezen veel mensen nog steeds kleidakpannen. Wij sommen alvast enkele redenen op waarom betonpannen minstens even goed zijn. Betonpannen kan je in drie verschillende maten verkrijgen; klein formaat (meer dan 20 pannen/m²), gemiddeld formaat (ongeveer 17 pannen/m²) en groot formaat (ongeveer 10 pannen /m²). Kleine pannen hebben nog steeds het grootste marktaandeel, maar grotere formaten zitten door het toenemende minimalisme in de architectuur duidelijk in de lift. Dakpannen van groot formaat zijn namelijk verkrijgbaar in dezelfde kleuren als de kleinere. Ook dakkapellen of schoorstenen vormen geenszins een beletsel om te kiezen voor grote pannen. Tegelpannen leveren bovendien een recht en uniform resultaat op, perfect voor moderne architectuur. Op golvende daken zijn kleine plannen handiger.

Betonpannen beschikken over degelijke afdichtende kwaliteiten, doorstaan met glans de tand des tijds en kunnen alle weersomstandigheden, waaronder vrieskou, aan. Ze hebben een perfect regelmatige vorm en kunnen daardoor een stuk sneller worden geplaatst dan kleidakpannen die in de oven worden gebakken. Qua afwerking zijn ze verkrijgbaar in een rijk kleurenpallet en dezelfde varianten als kleidakpannen (kanaalpannen, pannen met sluitingen en tegelpannen).

(rdm)

Niet gevonden wat je zocht?

Probeer het nogmaals in onze zoekmachine.

Gerelateerde artikels