Bezoek 65 inspirerende renovaties

Bezoek 65 inspirerende renovaties

Actualiteit, Nieuws

Op zondagnamiddag 5 mei zijn meer dan 65 inspirerende renovatieprojecten eenmalig te bezoeken. De architect en de bewoners antwoorden op al jouw vragen.

“Tijdens onze Renovatiedag zetten heel wat eigenaars in Vlaanderen en Brussel hun deuren open”, legt Eric Cloes, hoofdredacteur van Ik ga Bouwen&Renoveren, uit. “Ze geven samen met de architect tips uit de praktijk en staan klaar voor al jouw vragen. Je komt zo op één dag met heel wat architecten in contact. Je leert hun manier van werken kennen en kan kijken of het klikt. Een verbouwing is immers niet goedkoop. Je wil dan ook met iemand met iemand in zee gaan die aan jouw wensen voldoet.”

Alle soorten projecten

De website zoekeenarchitect.be en Ik ga Bouwen&Renoveren organiseren de Renovatiedag al enkele jaren. “Zoals steeds zetten we ook dit jaar verschillende woonvormen in de kijker”, zegt Cloes. “Van gerenoveerde rijwoningen tot appartementen in de stad of alleenstaande woningen op het platteland: iedereen vindt wel een project dat bij hem of haar past. Wie een woordje Frans kan, heeft trouwens nog meer keuze. Onze Franstalige collega’s organiseren al jaren de Journée de le rénovation. Ook hier kan je op 5 mei tal van renovaties ontdekken.”

Binnenhuisarchitecten

“Niet alle projecten zijn even ingrijpend”, gaat Cloes verder. “Je moet niet altijd de structuur van de woning veranderen om een nieuwe look-and-feel te creëren. Daarom stellen ook verschillende binnenhuisarchitecten hun werk voor tijdens de Renovatiedag. Met creatieve oplossingen kan je de prijs van een verbouwing soms stevig drukken. Ik ben er zeker dat je met heel wat nieuwe ideeën naar huis zal gaan.”

Nog geen idee welke renovaties je wil bezoeken? Koop dan de renovatiegids van Ik ga Bouwen&Renoveren. Hierin beschrijven we alle projecten zodat je vooraf alvast kan selecteren. Inschrijven doe je via renovatiedag.ikgabouwen.be

IGB_1319_COV_COVER1

Niet gevonden wat je zocht?

Probeer het nogmaals in onze zoekmachine.

Gerelateerde artikels