Bezoek drie inspirerende passiefhuizen tijdens ‘Ecobouwers Opendeur’ in Antwerpen

Energie

Op zaterdag 8 november kan je tijdens een thematour 'Passief in Antwerpen' drie inspirerende passiefhuizen gaan bezoeken. Met dit initiatief schaart Passiefhuis-Platform zich achter de opendeurdag van Ecobouwers.

Tijdens Ecobouwers Opendeur, een jaarlijkse trekpleister voor ecologisch bouwen en verbouwen (georganiseerd door Bond Beter Leefmilieu), staan er verschillende activiteiten op het programma. Voor de eerste keer kan je een thematour volgen, georganiseerd door Passiefhuis-Platform, langsheen drie inspirerende passiefhuizen in Antwerpen. Zo gaat het om vernieuwende projecten: de kleinste passiefwoning in Vlaanderen, een rijwoning die volledig werd gesloopt om er een passieve houtskeletbouw neer te planten en een bio-ecologische renovatie in uitvoering. De bewoners én een expert van Passiefhuis-Platform geven meer uitleg aan de bezoekers over hun project en waarom ze gekozen hebben voor passiefbouw.

In totaal stellen meer dan 300 woningen hun deuren open voor geïnteresseerde bezoekers en worden er tal van thematours aan de affiche toegevoegd. De passiefhuizentour in Antwerpen is nieuw, maar je kan ook een cohousing-project gaan bezoeken in Sint-Amandsberg, je laten inspireren door huizen in Schaarbeek of duurzame plekjes ontdekken in Sint-Niklaas. Deelname aan deze evenementen is gratis, maar je moet je wel op voorhand inschrijven. Een volledig lijst van thema’s kan je hier terugvinden.

De 17e editie van ‘Ecobouwers Opendeur’ vindt plaats in het weekend van 1 en 2 november en van 8 tot 11 november. De focus van deze editie ligt vooral op de bouwheer: waarom kiezen voor energiezuinig bouwen? Hoe begin je eraan en waar moet je op letten? Met dit evenement wil Bond Beter Leefmilieu geïnteresseerden informeren aan de hand van persoonlijke verhalen en ervaringen. Meer informatie via www.ecobouwers.be/opendeur.

(LVR)

Niet gevonden wat je zocht?

Probeer het nogmaals in onze zoekmachine.

Gerelateerde artikels