Bezoek meer dan 100 renovatieprojecten tijdens de Vlaamse Renovatiedag

Nieuws

Op zondag 25 mei kan je in Vlaanderen exclusief binnenkijken in 105 renovatieprojecten. Verbouwers kunnen op deze manier kennis maken met gerealiseerde renovaties en zo inspiratie opdoen. Het thema van deze editie van de Vlaamse Renovatiedag is water.

Op zondag 25 mei kan je in Vlaanderen exclusief binnenkijken in 105 renovatieprojecten. Verbouwers kunnen op deze manier kennis maken met gerealiseerde renovaties en zo inspiratie opdoen. Het thema van deze editie van de Vlaamse Renovatiedag is water.

De Vlaamse Renovatiedag is een initiatief van de Vlaamse architectenorganisatie (NAV) in samenwerking met ‘Ik Ga Bouwen & Renoveren”. Dit jaar is het evenement al toe aan de 16e editie en werd ervoor gekozen om ‘water’ als centraal thema te kiezen. Hoe kunnen we duurzaamheid, een goede watervoorziening en bewaring combineren met onze woning? Dit kan onder meer door de aanleg van verharding te beperken, zoveel mogelijk waterdoorlatende verhardingen aan te leggen en regenwater te hergebruiken, infiltreren en bufferen.

Inspiratie en informatie

Het unieke aan de Renovatiedag is dat het meer is dan gewoon maar een namiddag gaan binnenkijken bij de mensen. Zo kunnen toekomstige bouwers zich laten inspireren, maar ook informeren. Op iedere locatie doen architect en bouwheer hun verhaal over dat welbepaalde renovatieproject uit de doeken. Ze belichten ideeën, welke technieken gebruikt werden en hoe de samenwerking verlopen is.

In totaal kan je 105 renovatieprojecten gaan bekijken. De organisatie zorgde ervoor dat de verschillende projecten zeer divers zijn in type en stijl. Het gaat van een gerenoveerde rijwoning of appartement in een stedelijke omgeving, naar alleenstaande woningen en villa’s buiten de stadskern. Maar in het aanbod zitten ook fabrieksgebouwen die werden omgebouwd tot lofts.

Gratis, mits voorregistratie

Wie geïnteresseerd is om een project te bezoeken, kan dit gratis doen op 25 mei tussen 13u en 18u. Het is wel noodzakelijk dat bezoekers zich vooraf online registeren via de website van de Vlaamse Renovatiedag. Alle deelnemende projecten zijn in detail voorgesteld in de Renovatiegids, een uitgave van ‘Ik Ga Bouwen & Renoveren’. Aspirant-verbouwers vinden in deze gids ook een ruim overzicht van nuttige verbouwinformatie. De Renovatiegids is verkrijgbaar in de dagbladhandel voor 6,95 EUR.

Info via: www.devlaamserenovatiedag.be

(LVR)

Niet gevonden wat je zocht?

Probeer het nogmaals in onze zoekmachine.

Gerelateerde artikels