Binnenmuren in snelbouwsteen

Bouwmethodes

Onder snelbouwsteen verstaan we bouwblokken, vervaardigd uit gebakken aarde. Het gaat om blokken van groot formaat bedoeld om achteraf te bepleisteren.

Onder snelbouwsteen verstaan we bouwblokken, vervaardigd uit gebakken aarde. Het gaat om blokken van groot formaat bedoeld om achteraf te bepleisteren. Ze worden gemetst met mortel en je vindt ze in verschillende formaten: 9 cm, 14 cm en 19 cm, waarbij alleen de twee laatste formaten als dragende muur mogen gebruikt worden.

De snelbouwsteen is duidelijk mee geëvolueerd met zijn tijd. Zo scoort de klassieke snelbouwsteen niet zo goed qua thermische isolatie. Tegenwoordig is de thermisch isolerende snelbouwsteen echter goed ingeburgerd. Dit zijn holle blokken, gemaakt van gebakken aarde met een schuimstructuur. Lucht isoleert en dankzij de ingesloten luchtbelletjes isoleren deze snelbouwstenen veel beter dan de klassieke snelbouwstenen. De afmetingen en de verwerking zijn hetzelfde als bij de klassieke snelbouw. Ze zijn wel iets duurder, maar dat wordt gecompenseerd door de hogere isolatiewaarde.

Ik ga Bouwen & Renoveren 2008

Niet gevonden wat je zocht?

Probeer het nogmaals in onze zoekmachine.

Gerelateerde artikels