Blauwe steen van de toekomst

Nieuws

Design, stevig, creatief én ecologisch. Met deze vier trefwoorden kunnen we Zebra omschrijven, het nieuwe product in blauwe hardsteen.

Design, stevig, creatief én ecologisch. Met deze vier trefwoorden kunnen we Zebra omschrijven, het nieuwe product in blauwe hardsteen van de firma Renier Natuursteen. Zebra is een 100% Belgische blauwe steen met een originele look dankzij zijn typische strokendesign. Die ontstaat door stroken steen aan elkaar te verlijmen tot platen van 2 bij 3 meter, met een dikte van 2 or 3 centimeter.

Door de strenge selectie van de stroken zijn er weinig open kooladers, met als eindresultaat een constante kwaliteit in een betrouwbare compositie. De toepassingsmogelijkheden binnen zijn dezelfde als die van gewone blauwe hardsteen – vloeren, wanden, trappen, werkbladen,… – en momenteel wordt het product uitvoerig getest om zijn buitentoepassingen. Bovendien heeft Zebra een lage ecologische voetafdruk omdat het niet uit een ander continent wordt ingevoerd én samengesteld is uit stroken die anders misschien verloren zouden gaan.

Meer info: www.renier.be

Peter Geens en Anne Mertens

Niet gevonden wat je zocht?

Probeer het nogmaals in onze zoekmachine.

Gerelateerde artikels