Bostoen moet ambities passiefbouw bijstellen

Immo, Nieuws

Bostoen, een van de grootste woningbouwers in België, zet niet langer enkel in op passiefhuizen en energiewinkels. De groep krijgt ook een nieuwe structuur.

Bostoen, een van de grootste woningbouwers in België, zet niet langer enkel in op passiefhuizen en energiewinkels. De groep krijgt ook een nieuwe structuur. Niet Stephan Bostoen maar Stany Boone wordt de voorzitter van de nieuwe familiale holding. Dat schrijft De Tijd.

Bostoen had zich voorgenomen vanaf 2010 volledig toe te leggen op de bouw van passiefhuizen. Maar de voorbije twee jaar liepen niet zoals verhoopt. In 2012 stagneerde de omzet van Bostoen op 140 miljoen euro. De groep hoopt nog net uit het rood te kunnen blijven.

Het segment van de energiebesparende investeringen (onder meer zonnepanelen) kromp met 10 procent tot 36 miljoen. Bostoen past daarom zijn strategie aan. De ambitie van 100 procent passiefbouw op de huizenmarkt wordt verlaagd tot 70 procent passiefwoningen en zeer energiezuinige woningen (maximaal E50).

Bostoen steekt ook een tandje bij voor de bouw van appartementen. Van 80 appartementen in 2012 wil het naar 160 in 2014. “De meeste mensen beschikken over een budget van maximaal 250.000 à 300.000 euro. Op hoe langer hoe meer locaties is een woonhuis kopen of bouwen voor hen niet meer haalbaar”, zegt topman Stephan Bostoen. (Belga/RDM)

Niet gevonden wat je zocht?

Probeer het nogmaals in onze zoekmachine.

Gerelateerde artikels