Bostoen stelt nieuwe cohousing projecten voor

Nieuws

In de zuidwestelijke groene rand van Gent stelt Bostoen, in samenwerking met Cohousing Projects, twee nieuwe cohousing projecten voor.

Cohousing Projects, de professionele dienstverlener inzake cohousing start samen met bouwbedrijf Bostoen twee nieuwe cohousingprojecten in Drongen en Baarle.

Bostoen neemt binnen het initiatief de eindverantwoordelijkheid voor het technische aspect van de ontwikkeling en de bouw, zoals in een klassiek project. “We zijn ervan overtuigd dat eens cohousing gezien wordt als een logistieke en praktische samenlevingsvorm, het kan scoren bij een groot publiek”, zegt bestuurder Stephan Bostoen.

Cohousing Projects gaat op zoek naar de uiteindelijke bewoners en dient als interface tussen de cohousing groep en de ontwikkelaar, zodat de ontwikkeling nog altijd even snel en efficiënt kan gebeuren. “Met deze samenwerking hopen we een breed publiek aan te spreken. Met Bostoen achter ons kunnen we een grote zekerheid qua budget, planning en ecologische bouw bieden. Deze cohousing units kunnen op relatief korte termijn beschikbaar zijn”, aldus zaakvoerder Federico Bisschop.

In Drongen en in Baarle is er plaats voor respectievelijk 16 en 12 eensgezinswoningen. De projecten combineren compacte gezinswoningen met gemeenschappelijke voorzieningen waaronder een centraal paviljoen. Elke woning krijgt een privé tuintje met daarnaast veel gemeenschappelijk groen. Beide sites liggen binnen een straal van 5km van Gent centrum en zijn goed bereikbaar.

Zelf geïnteresseerd?

Er is momenteel nog geen bouwvergunning, alleen een conceptueel plan. Nu worden eerst de bewoners gezocht. Die krijgen de kans om hun eigen buurt te dromen, uit te denken, te plannen en te bouwen. De bouwaanvraag zal samen met de potentiële cohousers en na inspraak van de buurt ingediend worden in 2014.

De zoektocht naar bewoners gaat van start met een kick off evenement op 16 april 2013 om 19u30 in zaal Blanc Fixe, Drongenstationstraat 2B te Drongen. Ga voor meer informatie naar de website van Cohousing Projects of van Bostoen. (RDM)

Niet gevonden wat je zocht?

Probeer het nogmaals in onze zoekmachine.

Gerelateerde artikels