Bouw eerste ‘School van Morgen’ in Limburg van start

Bouw eerste ‘School van Morgen’ in Limburg van start

Immo, Nieuws

In de gemeente Paal is men officieel gestart met de bouwwerken van de Vrije Lagere School, de eerste 'School van Morgen' in Limburg. De werken in Paal werden ingezet door minister van Onderwijs Pascal Smet en hij kreeg hierbij de hulp van 450 kleine 'Bob de Bouwers'.

In de gemeente Paal is men officieel gestart met de bouwwerken van de Vrije Lagere School, de eerste ‘School van Morgen’ in Limburg. De werken in Paal werden ingezet door minister van Onderwijs Pascal Smet en hij kreeg hierbij de hulp van 450 kleine ‘Bob de Bouwers’.

In Paal verrijst binnenkort een modern schoolgebouw van 1700 vierkante meter, het oude kloostergebouw wordt vervangen, voor de bovenbouw (4e,5e en 6e leerjaar) van de Vrije Lagere School Paal. Dit gebouw krijgt financiële steun van PPS Scholen Van Morgen. In totaal investeert deze organisatie maar liefst 250 miljoen euro in de Limburgse onderwijsinfrastructuur, maar het is aan de school in Paal om de spits af te bijten binnen de regio. In totaal staan er in Limburg 19 projecten op de agenda.

De nieuwe schoolgebouwen in Paal zouden in gebruiken worden genomen vanaf het schooljaar 2015-2016.

“Het onderwijs van morgen geef je niet in gebouwen van de negentiende eeuw. In deze nieuwe school zullen de kinderen vanzelf meer goesting krijgen om te leren omdat ze de nodige ruimte krijgen, gestimuleerd worden en over de hedendaagse technologie kunnen beschikken. De architectuur van hun schoolgebouw speelt hierin een belangrijke rol. Ik ben dan ook zeer verheugd met de stimulerende, eigentijdse en veilige schoolomgeving voor de leerlingen en het personeel van de Vrije Lagere School in Paal. Dankzij Scholen van Morgen en tal van nieuwe projecten om de bijkomende capaciteitsnoden in het onderwijs te beantwoorden, hebben we na decennialange onderinvestering de inhaaloperatie voor nieuwe schoolinfrastructuur ingezet”, zegt onderwijsminister Pascal Smet.

Het nieuwe schoolgebouw van VLS Paal werd ontworpen door de architectenbureaus LABO Architecten en Holistic Architecture 50|5 en wordt gerealiseerd door de tijdelijke aannemerscombinatie Vlaamse Scholen van Morgen (Cordeel-Willemen-Kumpen).

De evolutie van het project kan gevolgd worden via http://vlspaal.scholenvanmorgen.be. Meer informatie over de Limburgse Scholen van Morgen-projecten is beschikbaar op de website www.scholenvanmorgen.be. (LVR)

Niet gevonden wat je zocht?

Probeer het nogmaals in onze zoekmachine.

Gerelateerde artikels