Bouw wil minimumprijs groenestroomcertificaat verlengen

Nieuws

De bouwsector pleit ervoor om de minimumvergoeding voor groenestroomcertificaten te handhaven op 350 euro.

Door het vroeg ingetreden winterweer loopt de bouwsector vertragingen op nu voor vele werven winterverlet ingeroepen is. Omdat bij een vertraging van de plaatsing van zonnepanelen tot in 2011 de consument lagere groenestroomcertificaten zal ontvangen, wil de Vlaamse Confederatie Bouw dat de Vlaamse overheid de minimumvergoeding voor die certificaten handhaaft op 350 euro.

Normaal gezien zakt dat bedrag vanaf 1 januari tot 330 euro. “Niemand heeft de vroege start van deze winter kunnen voorzien”, zegt de VCB dinsdag in een persbericht. De sector lijkt schadeclaims te vrezen en vraagt daarom de opdrachtgevers “om de huidige weersomstandigheden te erkennen als abnormaal en op basis daarvan een termijnverlening toe te staan”.

De VCB wil daarom ook dat de Vlaamse overheid de 350 euro per certificaat verlengt tot in 2011. “Een groot aantal opdrachtgevers rekende erop dat de installatie van hun zonnepanelen tegen het jaareinde af zou zijn om op die manier nog van een tegemoetkoming van 350 euro te kunnen genieten.”

Zonne-energie levert volgens de VCB gemiddeld per woning en per jaar ongeveer vijf groenestroomcertificaten op. De particulier zou door een laattijdige plaatsing van zonnepanelen per jaar ongeveer 100 euro aan tegemoetkomingen mislopen en dat gedurende 20 jaar.

Niet gevonden wat je zocht?

Probeer het nogmaals in onze zoekmachine.

Gerelateerde artikels