Bouw ziet oneerlijke concurrentie als grootste bedreiging

Nieuws

Oneerlijke concurrentie en druk op de prijzen worden aanzien als de grootste bedreigingen voor de bouw. Dat blijkt uit een enquête bij algemene en ruwbouwaannemers in Vlaanderen door Bouwunie.

Zeven op de tien ondervraagde aannemers noemen oneerlijke concurrentie en de prijzenslag de belangrijkste knelpunten voor de toekomst van hun sector. Nog uit de peiling bij 266 aannemers blijkt dat 2016 een beter jaar voor renovatie wordt dan vorig jaar, terwijl de verwachtingen voor de bouw van nieuwe eengezinswoningen slecht blijven. Voor de bouw van appartementen zijn de verwachtingen wel gunstiger.

Wat de overheidsinvesteringen betreft, verwachten aannemers een stijging van de opdrachten in de sociale woningbouw, scholenbouw en gezondheidsinfrastructuur. In de andere segmenten verwachten aanzienlijk meer aannemers een daling van het aantal opdrachten. Er zijn ook nog altijd weinig aannemers die een toename van het aantal gemeentelijke opdrachten zien. Dat is nochtans traditioneel een erg belangrijke opdrachtgever voor de bouwsector. (Belga/LP)

Niet gevonden wat je zocht?

Probeer het nogmaals in onze zoekmachine.

Gerelateerde artikels