Bouwakoestiek is essentieel element bij duurzaam bouwen

Nieuws

Naast het grote belang van energiezuinig bouwen, mogen we ook de factor 'geluid' niet vergeten bij het bouwen of renoveren. De akoestische kwaliteit in de verschillende ruimtes in het gebouw en de mogelijke geluidshinder in de omgeving, worden best van bij het ontwerp mee in overweging genomen.

Naast het grote belang van energiezuinig bouwen, mogen we ook de factor ‘geluid’ niet vergeten bij het bouwen of renoveren. De akoestische kwaliteit in de verschillende ruimtes in het gebouw en de mogelijke geluidshinder in de omgeving, worden best van bij het ontwerp mee in overweging genomen.

Het Steunpunt Duurzaam Wonen en Bouwen stelde hiervoor een opleiding samen waarbij de deelnemers inzicht krijgen in de parameters van een duurzaam bouwakoestisch ontwerp bij overheidsgebouwen. De theorie wordt geïllustreerd met voorbeelden uit de praktijk en vertaald naar concrete aandachtspunten bij de opmaak van bestekken.

Deze opleiding, die doorgaat op 4 februari in Gent, richt zich tot iedereen die betrokken is bij het ontwerp of beheer van tertiaire gebouwen zoals gebouwenbeheerders, technische diensten en architecten, maar ook bouwprofessionelen. (AB)

Niet gevonden wat je zocht?

Probeer het nogmaals in onze zoekmachine.

Gerelateerde artikels