Bouwbarometer in West-Vlaanderen op dieptepunt

Nieuws

De West-Vlaamse bouwsector staat onder druk. Dat blijkt uit cijfers van de Bouwunie. De cijfers werden gepubliceerd naar aanleiding van de 34e editie van de Bouwbeurs in Roeselare.

De West-Vlaamse bouwsector staat onder druk. Dat blijkt uit cijfers van de Bouwunie. De cijfers werden gepubliceerd naar aanleiding van de 34e editie van de Bouwbeurs in Roeselare.
De bouwbarometer is voor het laatste kwartaal van 2012 in West-Vlaanderen met 94,1 punten op een historisch dieptepunt gevallen. Dit cijfer doet het slechter dan het nationale gemiddelde van 94,5, wat op zich ook al een historisch laag cijfer is. “Dat is opvallend, aangezien West-Vlaanderen van nature uit een sterke regio is”, zegt Dirk Coussée, provinciaal voorzitter van de Bouwunie.

Zorgt Bouwbeurs Roeselare voor het vullen van de orderboekjes?

Op zaterdag 2 februari opent de Bouwbeurs Roeselare, dat is de op twee na grootste bouwbeurs in Vlaanderen. De beurs zal geopend worden door federaal minister van Werk, Monica De Coninck (sp.a). Deze beurs zal de gelegenheid aangrijpen om drie actiepunten voor te stellen. “We moeten af van de deloyale concurrentie, de steunmaatregelen moeten behouden blijven en er moet ingezet worden op duurzaam en energievriendelijk bouwen”, aldus Coussée van het West-Vlaamse luik van de Bouwunie.

De financiële instellingen

Maar de Bouwunie kijkt ook naar de financiële instellingen. “Die hebben ons lang in de steek gelaten. Het wordt tijd dat ze nu iets terug doen en enige souplesse bij het verlenen van leningen aan de dag leggen.” Ondanks de sombere vooruitzichten meent de Bouwunie dat er zeker genoeg werk én geld aanwezig is. “Maar dan mag het niet opgepot worden”, besluit Coussée aan de vooravond van de Bouwbeurs.

(Belga/LVR)

Niet gevonden wat je zocht?

Probeer het nogmaals in onze zoekmachine.

Gerelateerde artikels