Bouwbarometer op laagterecord

Immo, Nieuws

De bouwbarometer maakt een diepe duik door een lage investeringsbereidheid en oneerlijke concurrentie in de bouwsector. Dat meldt de Bouwunie.

De Bouwunie geeft aan de bouwbarometer een diepe duik maakt in het vierde kwartaal van 2012 naar 94,5 punten. De oorzaak hiervan ligt bij het illegaal werken met te goedkopen buitenlanders en de lage investeringsbereidheid van particulieren, professionelen en de overheid.

De bouwbarometer staat op een absoluut diepterecord met maar liefst anderhalf indexpunt minder dan tijdens het derde kwartaal van datzelfde jaar. Het is al wel van het voorjaar van 2011 geleden dat de barometer nog positief kleurde.

Maar wat ligt er aan de basis van de ronduit slechte indexcijfer op de bouwbarometer? De lage investeringsbereidheid kan als oorzaak worden aangegeven, net als de oneerlijke concurrentie waardoor Vlaamse bouwkmo’s met eigen werknemers het steeds moeilijk krijgen. Van de Vlaamse bouwkmo’s heeft 37 procent vandaag minder werk dan in september, slechts 18 procent heeft werk omhanden dan in de nazomer.

Veertig procent van de bouwkmo’s ziet het komende jaar dan ook maar somber in en verwacht slechtere zaken te doen in 2013. (Belga/LVR)

Niet gevonden wat je zocht?

Probeer het nogmaals in onze zoekmachine.

Gerelateerde artikels