Bouwers willen meer informatie rond energiezuinig renoveren

Immo, Nieuws

Na de veertiende editie van de Vlaamse Renovatiedag blijkt dat (toekomstige) verbouwers vooral veel vragen hebben rond energiezuinig renoveren.

De Vlaamse Renovatiedag bracht opnieuw duizenden enthousiaste toekomstige verbouwers op de been. In de bijna 80 te bezoeken woningen dienden zich alles samen ruim 6.000 bezoekers aan, goed voor meer dan 24.000 bezoeken. Het gros van hun vragen aan de architecten en eigenaars had betrekking op het thema energiezuinig renoveren. Uit die vragen blijkt dat toekomstige verbouwers de boodschap hebben begrepen dat we zuiniger moeten omspringen met onze energiebronnen. Het isoleren van het dak, plaatsen van hoogrendementsbeglazing en het isoleren van de bestaande muren stonden dan ook bovenaan het verlanglijstje.

Maar ook een prettige woonomgeving is van belang. Tijdens de rondleidingen werd veel belangstelling getoond voor het materiaalgebruik en de architecturale ingrepen. U kan deze week nog meer te weten komen tijdens de gratis infoavond ‘Renoveren is Informeren’. In chronologische volgorde wordt hier het hele verbouwproces toegelicht. (RDM)

Niet gevonden wat je zocht?

Probeer het nogmaals in onze zoekmachine.

Gerelateerde artikels