Bouwers willen zelf de handen uit de mouwen steken

Nieuws

Uit resultaten van een enquête uitgevoerd door Ik ga Bouwen blijkt dat bouwers zoveel mogelijk werken op de bouwwerf zelf willen uitvoeren.

De enquête werd uitgevoerd binnen de doelgroep van (potentiële) bouwers en verbouwers met een dergelijk hoog aantal respondenten dat resultaten en bewerkingen statistisch relevant zijn.

Een vijfde van de bevraagden geeft aan zoveel mogelijk werken zelf te proberen doen en enkel de structurele werken uit te besteden. Ook het percentage (20 procent) van mensen die zeggen alles zelf te willen doen is aanzienlijk. Een derde van de bevraagden verkiest om te werken met aparte vaklui. Een klein percentage werkt met één aannemer (13 procent) of met een bouwbedrijf (7 procent).

Jongeren zijn doe-het-zelvers

Opnieuw speelt het generatieverschil op. Van de jonge bouwers (jonger dan 30) zegt 30 procent de afwerking zoveel mogelijk zelf te willen doen. Een vierde wil alle werken volledig zelf uitvoeren. Dat staat tegenover 13 procent bij de oudere bouwers (ouder dan 50) die de afwerking zelf willen doen en 16 procent die alle werken zelf willen doen.

Oudere bouwers werken het liefst met aparte vaklui (39 procent).

Keuze van de gemeente

Bij het kiezen van de locatie om te bouwen, is vooral de eigen voorkeur belangrijk. De meerderheid (70 procent) van de bouwers gaat bouwen of heeft gebouwd in de gemeente van hun keuze. Slechts 17 procent liet hun keuze afhangen van de prijs van de bouwgrond en 7 procent van de bevraagden lieten hun keuze afhangen van de locatie van de werkplaats. (RDM)

Niet gevonden wat je zocht?

Probeer het nogmaals in onze zoekmachine.

Gerelateerde artikels