Bouwsector enthousiast over pas afgestudeerde bouw-leerlingen

Immo, Nieuws

Deze week beëindigen zo'n 4500 leerlingen hun bouwopleiding in het BSO of TSO. Zowat de helft van deze leerlingen zullen zich gaan aanbieden op de arbeidsmarkt. De bouwsector is zeer enthousiast over deze nieuwe werkkrachten, die op zoek gaan naar een baan binnen deze sector. Dat schrijft Bouwunie.

Deze week beëindigen zo’n 4500 leerlingen hun bouwopleiding in het BSO of TSO. Zowat de helft van deze leerlingen zullen zich gaan aanbieden op de arbeidsmarkt. De bouwsector is zeer enthousiast over deze nieuwe werkkrachten, die op zoek gaan naar een baan binnen deze sector. Dat schrijft Bouwunie.

Ondanks de moeilijkere economische periode staan er vandaag de dag nog steeds 1.300 jobs open bij de Vlaamse bouwbedrijven. Onder meer door de vergrijzing is er extra nood aan werkkrachten die diegenen die met pensioen gaan zullen vervangen.

Bouwunie roept de jongeren om de arbeidsmarkt te betreden zonder vooroordelen. “We merken dat jongeren vaak denken dat ze met hun studiegetuigschrift al volleerd zijn en bijgevolg gaan ze hoge jobeisen stellen”, zegt Geert Ramaekers, directeur Vormgeving bij Bouwunie. “Dat jongeren in het begin van de werkperiode een lager rendement halen, is geen probleem voor veel bedrijven. De juiste werkhouding, inzet, leergierigheid, stiptheid en accurate uitvoering zijn belangrijk in de bouw en durven jongeren als eens te onderschatten.”

Bovendien vraagt Bouwunie aan jongeren om alle bedrijven een kans te geven. Al te vaak mikken ze enkel op grote bouwbedrijven en ze denken dat deze een betere verloning zullen aanbieden. Maar niets is minder waar. Vaak bieden kleinere bedrijven meer leermogelijkheden, jobvariatie en verantwoordelijkheid en dit alles voor een aantrekkelijk loonpakket. (LVR)

Niet gevonden wat je zocht?

Probeer het nogmaals in onze zoekmachine.

Gerelateerde artikels