Bouwsector vraagt om winter als uitzonderlijk te erkennen

Immo, Nieuws

De aanhoudende winter heeft de planning van de Belgische bouwbedrijven danig in de war geschopt. De Confederatie Bouw heeft daarom de eerste minister gevraagd om de winter als uitzonderlijk te erkennen.

De aanhoudende winter heeft de planning van de Belgische bouwbedrijven danig in de war geschopt. De Confederatie Bouw heeft daarom de eerste minister gevraagd om de winter als uitzonderlijk te erkennen, zodat aannemers hun uitvoeringstermijnen makkelijker kunnen verlengen.

Zo’n erkenning als uitzonderlijke winter zou de eerste zijn sinds 1985, zo werd vernomen bij de Confederatie Bouw. “Momenteel moeten aannemers rekenen op de goodwill van de opdrachtgevers om hun uitvoeringstermijnen te verlengen”, luidt het bij de Confederatie Bouw. “Met een omzendbrief die de winter erkent als uitzonderlijk, hebben ze een extra argument om te verwijzen naar de algemene aannemingsvoorwaarden, waarin staat dat de aannemer bij onvoorziene omstandigheden kan vragen om een erlenging van de uitvoeringstermijnen.”

Door de aanhoudende winter lagen vele werven noodgedwongen stil. Daardoor moeten vaak ook vervolgwerken uitgesteld orden. “Bijna alle bouwbedrijven worden geconfronteerd met een totaal overhoop gehaalde planning. Sommige bedrijven komen zelfs in grote financiële problemen doordat het werk maanden stilligt”, aldus de Confederatie Bouw. De werkgeversorganisatie telde deze winter al 42 weerverletdagen. De voorbije twintig jaar waren er jaarlijks gemiddeld 28 dergelijke dagen, luidt het. (Belga/RDM)

Niet gevonden wat je zocht?

Probeer het nogmaals in onze zoekmachine.

Gerelateerde artikels