Bouwunie: “Doe iets met die kliklijn”

Immo, Nieuws

Bouwunie is tevreden met het 'Kliklijn'- initiatief dat uitgaat van de Sociale Inlichtingen- en Opsporingsdienst (SIOD). Ze vraagt evenwel om een snelle en correcte beoordeling van de klachten.

Er komt eind 2013 een centraal meldpunt waarop sociale fraude gesignaleerd kan worden. Of het nu gaat over zwartwerk, bijstandsfraude, domiciliefraude, werkloosheidsfraude, … ze zullen allemaal anoniem op deze website gemeld kunnen worden.

Bouwunie is tevreden met dit initiatief dat uitgaat van de Sociale Inlichtingen- en Opsporingsdienst (SIOD). De vrees bestaat evenwel dat de inspectie op deze manier overstelpt wordt met meldingen waardoor alles te veel op één hoop belandt. Een snelle en juiste beoordeling van de aard en de ernst van de overtreding wordt volgens Bouwunie een belangrijk aandachtspunt voor de “kliklijn”.

Bouwunie-leden kunnen trouwens nu al zaken van fraude en sociale dumping, vaak door buitenlanders, via Bouwunie aan de bevoegde inspectiediensten signaleren. Deze meldingen leveren meestal weinig tot geen resultaat op.

Melden is dus zeker prima, maar de inspectie moet deze meldingen dan ook ernstig nemen en daadwerkelijk overgaan tot controle en eventuele sanctionering. Dat betekent dat de inspectie ook ‘s avonds en in het weekend op pad moet om de fraudeurs op heterdaad te kunnen betrappen.

Niet gevonden wat je zocht?

Probeer het nogmaals in onze zoekmachine.

Gerelateerde artikels