Bouwunie en IVP willen schilderonderwijs stimuleren

Nieuws

Op 15 maart organiseren Bouwunie Schilders-decorateurs en IVP S.O.S. - Schilder Op School, een nationale actiedag rond het schilderonderwijs in Vlaanderen.

Er is een schrijnend tekort aan geschoold personeel in een sector waar nochtans heel wat werkgelegenheid is. Daarom sloegen Bouwunie Schilders-decorateurs en IVP de handen in mekaar om deze actie vorm te geven. 25 nijverheidsscholen en evenveel basisscholen gingen in op de vraag om deel te nemen aan de actie.

Colorwall Leerlingen nijverheidsschool, afdeling schilderen-decoratie, zullen samen met leerlingen 6de leerjaar basisschool een Colorwall maken die een permanente plaats zal krijgen in de basisschool.

“Vooraf maken de leerlingen het ontwerp, ze werken er samen aan en zijn aanwezig bij de inhuldiging. Dat maakt dat er een grote betrokkenheid is en dat men fier is hieraan meegewerkt te hebben”, aldus een technisch adviseur van één van de deelnemende scholen.

In elke school is er minstens één vakman aanwezig die de actie mee zal begeleiden en de fierheid van het beroep zal uitdragen.

Waardevolle toekomst

Het doel van deze actie is leerlingen uit het basisonderwijs laten kennis maken met het beroep van schilder en leerlingen van het 6de jaar nijverheidsschool laten beseffen dat hun vakkennis in de toekomst nog waardevoller zal worden.

Leerlingen kunnen hun liefde voor het vak toelichten aan de leerlingen basisonderwijs door het begeleiden en demonstreren van de actie. De actie wil daarnaast ook de ouders laten inzien dat de keuze voor een beroep als schilder een toekomst heeft. Het project wordt uitgevoerd door hun kinderen en het afsluitende event geeft uitstraling aan die keuze.

“We willen met deze nationale actiedag het imago van het schildersberoep een positieve boost geven. Dit kan alleen maar door de samenwerking van alle betrokken partijen. We willen hierbij dan ook een oproep doen om zoveel mogelijk actoren achter ons project te scharen en Samen Onze Schouders er onder te plaatsen”, aldus Piet De Langhe, secretaris Bouwunie Schilders-decorateurs.

Voor deze actie werden samenwerkingsakkoorden afgesloten met alle onderwijsnetten (VVKSO, OVSG & GO!), opleidingsinstanties (FVB-Constructiv), Copagro en radiostation MNM. De actie wordt ook ondersteund door het Departement Onderwijs van de Vlaamse Overheid. (RDM)

Niet gevonden wat je zocht?

Probeer het nogmaals in onze zoekmachine.

Gerelateerde artikels