Bouwunie raadt aan om nu te investeren in energiebesparing

Energie, Immo

De Bouwunie raadt aan om de koe bij de horens te vatten en gebruik te maken van de energiepremies nu ze er nog zijn.

De Bouwunie raadt aan om de koe bij de horens te vatten en gebruik te maken van de energiepremies nu ze er nog zijn.

Vanaf 2015 zullen er geleidelijk aan strengere eisen gesteld worden aan bestaande woningen. Nu is dus het uitgelezen moment om te profiteren van de stimulansen, voor we aan meer verplichtingen toe zijn. Nu kan je namelijk nog van heel wat premies genieten. ‘Wie het comfort in zijn of haar woning wil verhogen en op termijn flink wat geld wil besparen, investeert best nu nog in energiebesparing’, aldus Hilde Masschelein, gedelegeerd bestuurder van Bouwunie.

Met het EnergieRenovatieProgramma 2020 wil de Vlaamse overheid er voor zorgen dat er geen energieverslindende woningen meer zijn in Vlaanderen tegen 2020. De programmapunten hiervoor zijn dat alle daken geïsoleerd moeten zijn, al het enkel glas vervangen moet worden door isolerend glas en verouderde verwarmingsketels uit Vlaamse woningen gebannen worden. De voorbije jaren waren er dan ook heel wat energiepremies om mensen er toe aan te zetten om te investeren in energiebesparing. Maar stilaan nadert de deadline van 2020, en denkt de overheid steeds meer aan verplichtingen in plaats van stimulansen.

De overheid zal geen subsidies kunnen geven om te voldoen aan de verplichtingen. Het is dus aangeraden om vandaag nog te investeren in energiebesparing, nu er nog premies zijn, zegt Bouwunie. Bovendien raden ze aan om meerdere vliegen in één klap te slaan. Pak dus verschillende zaken in één keer aan. Op die manier kan je je energiewinst vermenigvuldigen, je comfort optimaliseren en het risico op latere problemen vermijden. (LP)

Niet gevonden wat je zocht?

Probeer het nogmaals in onze zoekmachine.

Gerelateerde artikels