Bouwunie reikt 14 nieuwe Energiebewuste Aannemer-labels uit

Bouwunie reikt 14 nieuwe Energiebewuste Aannemer-labels uit

Duurzaam bouwen, Immo

De vierde lichting van 14 "Energiebewuste Aannemers" ontvingen tijdens het congres "Innoverend renoveren" het Energiebewuste Aannemer-label uit handen van Hilde Masschelein, gedelegeerd bestuurder van Bouwunie en Maarten De Groote, beleidsmedewerker van het Vlaams Energieagenstschap. Op het Bouwunie-congres ondertekenden ook 117 bouwbedrijven de "ik ben op weg naar BEN"-engagementsverklaring.

De vierde lichting van 14 “Energiebewuste Aannemers” ontvingen tijdens het congres “Innoverend renoveren” het Energiebewuste Aannemer-label uit handen van Hilde Masschelein, gedelegeerd bestuurder van Bouwunie en Maarten De Groote, beleidsmedewerker van het Vlaams Energieagenstschap. Op het Bouwunie-congres ondertekenden ook 117 bouwbedrijven de “ik ben op weg naar BEN”-engagementsverklaring.
Duurzaam en energiebewust bouwen en verbouwen is meer en meer de norm. Klanten zijn op zoek naar bouwbedrijven die hen hierbij met raad en daad kunnen bijstaan. Minder milieuvervuiling en vooral meer energiebesparing zijn belangrijke aandachtspunten tijdens het (ver)bouwen. Bouwunie creëerde het label “energiebewuste aannemer” om deze zoektocht te vergemakkelijken.

Energiebewuste Aannemer-label
Bouwbedrijven die het label behalen, hebben aangetoond – via cursussen, een examen en duidelijke engagementen – dat ze bewust omgaan met duurzaam en energiebewust (ver)bouwen en dat ze hun klanten professioneel kunnen adviseren en begeleiden. Het label blijft 3 jaar geldig en tussentijdse controles moeten ervoor zorgen dat de houders van het label hun engagementen blijven nakomen. Met het label onderscheidt de energiebewuste aannemer zich in de eerste plaats van zij die de term “energiebewust” gebruiken maar deze niet altijd naar behoren invullen.

BEN-engagementsverklaring Tijdens het Bouwunie-congres werden veertien nieuwe “Energiebewuste Aannemers-labels uitgereikt. Op dit congres ondertekenden ook 117 bedrijven de “Ik ben op weg naar BEN”-engagementsverklaring. Vanaf 2021 moeten alle nieuwe woningen bijna-energieneutraal (kortweg BEN) zijn en vanaf 2018 geldt dit al voor overheidsgebouwen. Bijna-energieneutraal bouwen vraagt van de aannemer heel wat specifieke kennis en expertise. De 117 ondertekenaars engageren zich om tegen dan deze knowhow en ervaring opgebouwd te hebben.

Hert volledige overzicht van EnergieBewuste Aannemers (ondertussen 76 in totaal) vindt u terug op de Bouwunie-website vinduwaannemer.be Op het einde van de week start Bouwunie met een nieuwe opleidingscyclus “Energiebewuste Aannemer”. Meer info vindt u op de Bouwunie-website.

(LP)

Niet gevonden wat je zocht?

Probeer het nogmaals in onze zoekmachine.

Gerelateerde artikels