Bouwunie tevreden met verplichte Limosa-melding voor buitenlandse zelfstandigen

Nieuws

De Limosaverplichtingen zorgen ervoor dat buitenlanders die hier in België tijdelijk komen werken zich opnieuw moeten aanmelden.

De Limosaverplichtingen zorgen ervoor dat buitenlanders die hier in België tijdelijk komen werken zich opnieuw moeten aanmelden. De Limosamelding voor werknemers is steeds onverkort een verplichting gebleven. De Bouwunie is dan ook erg tevreden met de gepubliceerde wijzigingen in het Belgische Staatsblad.

Limosavermelding gebonden aan de werf

De wijzigingen in de Limosaverplichtingen zijn tegelijkertijd ook een vereenvoudiging en dat zowel voor de buitenlandse zelfstandigen als de buitenlandse werknemers. Om misbruiken in de bouwsector tegen te gaan, moet er meegedeeld worden of de buitenlandse werkkrachten actief zullen zijn in de bouw of niet én is een Limosamelding niet meer mogelijk voor een periode van 12 maanden, maar is deze verbonden aan een werf of een bepaalde plaats waar de werken worden uitgevoerd.

Een grote centrale databank

Bouwunie blijft ook vragende partij om buitenlandse werknemers op te nemen in een publiek raadpleegbare databank, eventueel aan de hand van hun Limosamelding, zodat de Belgische gebruikers en klanten deze bedrijven op een eenvoudige manier kunnen controleren. Op die manier kunnen klanten en bouwbedrijven malafide werkkrachten weren van hun werven. Een algemene databank bestaat al voor Belgische bedrijven, maar Bouwunie pleit voor eenzelfde databank voor buitenlandse bedrijven en zelfstandigen. (LVR)

Niet gevonden wat je zocht?

Probeer het nogmaals in onze zoekmachine.

Gerelateerde artikels