Bouwvakbonden willen actie voeren op Batibouw 2014

Nieuws

De vakbonden uit de bouwsector trekken donderdag naar de bouwbeurs Batibouw in Brussel. Ze zullen er met een symbolische actie protesteren tegen het uitblijven van een cao 2013-2014 voor de sector. Dat meldt de christelijke vakbond ACV bouw - industrie & energie.

De vakbonden uit de bouwsector trekken donderdag naar de bouwbeurs Batibouw in Brussel. Ze zullen er met een symbolische actie protesteren tegen het uitblijven van een cao 2013-2014 voor de sector. Dat meldt de christelijke vakbond ACV bouw – industrie & energie.

De onderhandelingen met werkgevers over de loon- en arbeidsvoorwaarden leverden na 14 maanden nog niets op. Momenteel zijn de gesprekken opgeschort, klinkt het.

Volgens de bonden willen de werkgevers zoveel mogelijk flexibiliteit en weigeren ze dat bouwvakkers ouder dan 50 jaar in een vier-vijfderegime zouden gaan werken. Door het uitblijven van een cao is er ook onzekerheid over brugpensioen, klinkt het nog. De vakbonden zijn vragende partij voor maatregelen tegen sociale dumping en tegen misbruik van detachering van buitenlandse arbeidskrachten, en pleiten voor een beperking op onderaanneming.

De vakbonden zullen donderdag van 9 tot 12 uur pamfletten uitdelen naar aanleiding van het BouwForum dat werkgeversorganisatie Confederatie Bouw tijdens Batibouw organiseert. (Belga/LVR)

Niet gevonden wat je zocht?

Probeer het nogmaals in onze zoekmachine.

Gerelateerde artikels