Britse kredietverlener wil ouders helpen om kinderen te steunen bij aankoop woning

Britse kredietverlener wil ouders helpen om kinderen te steunen bij aankoop woning

Nieuws

De nieuwe bank 'Family Building Society' opende zopas de deuren in Groot-Brittannië. Deze kredietverlener wil het mogelijk maken dat familieleden kunnen bijspringen bij een aankoop van hun kinderen, zonder hun eigen toekomst op het spel te zetten.

De nieuwe bank ‘Family Building Society’ opende zopas de deuren in Groot-Brittannië. Deze kredietverlener wil het mogelijk maken dat familieleden kunnen bijspringen bij een aankoop van hun kinderen, zonder hun eigen toekomst op het spel te zetten.

De Family Building Society wil de vastgoedmarkt opengooien en de strijd aangaan met de dominante ‘Big Five’, namelijk Barclays, HSBC, Lloyds, Royal Bank of Scotland en Santander. De bank geeft de kans aan familieleden om jonge mensen te helpen een lening vast te krijgen, terwijl alles vastligt in een officiële overeenkomst. Vooral dit laatste is belangrijk, omdat ouders vaak schrik hebben om hun geld aan hun kinderen te geven, zonder te weten of ze het later in hun leven ook nog zullen nodig hebben.

De bank biedt enkele mogelijkheden waarbinnen een familie kan helpen om de lening aan te gaan. Eén daarvan is de optie voor het familielid om een bedrag voor een periode van tien jaar op een spaarrekening te zetten, het geld blijft eigendom van het familielid, en de interesten van dit spaargeld te gebruiken om de interesten van de hypotheek af te betalen. Op die manier hoeft men niet te vrezen dat het familielid in kwestie alles verliest. ‘Onze lening brengt jonge mensen sneller op de vastgoedmarkt en laat hun familie de controle houden over hun geld’, klinkt het bij Family Building Society. (AB)

Niet gevonden wat je zocht?

Probeer het nogmaals in onze zoekmachine.

Gerelateerde artikels