Brusselse openbare instellingen promoten duurzaam bouwen

Brusselse openbare instellingen promoten duurzaam bouwen

Nieuws

De Brusselse openbare instellingen zullen voortaan bij de bouw of renovatie van woningen de principes van duurzaam bouwen en passief wonen hanteren. Dat kondigden staatssecretaris voor Huisvesting Christos Doulkeridis en minister van Energie Evelyne Huytebroeck maandag aan.

De Ecolo-regeringsleden wezen erop dat ze daarmee de Brusselse regeerverklaring uitvoeren. De Gewestelijke Ontwikkelingsmaatschappij Brussel (GOMB), de Brusselse Gewestelijke Huisvestingsmaatschappij (BGHM) en het Brussels Woningfonds hebben beslist niet tot 2015 te wachten om de regelementering rond de energieprestaties van gebouwen toe te passen op hun bouwprojecten.

Dat betekent dat de principes van het passief wonen zullen toegepast worden op alle renovaties, verklaarden Doulkeridis en Huytebroeck bij een bezoek aan het project van dertig passiefwoningen in de Zwedenstraat, vlakbij het Zuidstation.

Voor de sociale woningsector gaat het om 3.131 eenheden, wat op een periode van 30 jaar voor een minderuitstoot van 344.000 ton co2 moet zorgen.

De bewoners van hun kant kunnen hun verwarmingskosten zien teruglopen met 90 procent. De extra kosten voor passief bouwen bedragen zo’n 200 euro per vierkante meter.

Niet gevonden wat je zocht?

Probeer het nogmaals in onze zoekmachine.

Gerelateerde artikels