Buitenruimte evolueert naar buitenkamer

Buitenruimte evolueert naar buitenkamer

Nieuws

Uit een onderzoek bij de lezers van de Batibouw-nieuwsbrief is gebleken dat steeds meer mensen investeren in de buitenruimte.

De buitenruimte van het huis wordt voor de meesten steeds belangrijker. Een mooie tuin, een groen terras of een gezellig balkonnetje is dan ook een goede investering. Het zorgt namelijk voor een instant vakantiegevoel.

Zo investeren steeds meer mensen in de luxueuze inrichting van hun balkon, terras en tuin. Plastic tuinmeubels hebben plaats moeten maken voor houten en design tuinmeubels. 35 % van de respondenten besteedt dan ook tussen de 500 en 2500 euro, 29 % zelfs tussen de 2500 en 10000 euro.

Daarnaast blijft water in de tuin een droom voor velen. Al kan de vorm variëren: 8% opteert voor een zwembad, 10% voor een zwemvijver, 27% voor een decoratief waterelement (een siervijver, een fontein, …) en nog eens 9% wil liefst een jacuzzi. Daarnaast overweegt 25 % om een eco-zwemvijver aan te leggen.

Wie toch voor een zwembad kiest, overweegt in 64% van de gevallen de installatie van een warmtepomp en zonnecollectoren.

Niet gevonden wat je zocht?

Probeer het nogmaals in onze zoekmachine.

Gerelateerde artikels