BURO II & ARCHI+I in de prijzen op eerste editie Concrete Awards

Immo, Nieuws

De Federatie van de Betonindustrie, FEBE, heeft voor de eerste keer de 'Concrete Awards' uitgereikt. Twee projecten van het ontwerpersbureau BURO II & ARCHI+I vielen in de prijzen. Het kantoorgebouw B7 in Roeselare viel in de prijzen en ook het Kenniscentrum in Roeselare kreeg de Schrijnwerk Award in de categorie Aluminium.

De Federatie van de Betonindustrie, FEBE, heeft voor de eerste keer de ‘Concrete Awards’ uitgereikt. Twee projecten van het ontwerpersbureau BURO II & ARCHI+I vielen in de prijzen. Het kantoorgebouw B7 in Roeselare viel in de prijzen en ook het Kenniscentrum in Roeselare kreeg de Schrijnwerk Award in de categorie Aluminium.

Het kantoorgebouw B7 in Roeselare wint de ‘Concrete Award’ omwille van de grote overkragingen dankzij de prefab betonnen balken van Structo en de architectonische gevel van Democo. Het gebouw, ontworpen door BURO II & ARCHI+I, heeft een apart uitzicht door het gebruik van (erg zichtbaar) beton. Zowel wat betreft materiaalgebruik als vormgeving vormt het een stijlbreuk met de andere gebouwen in het businesspark.

Het tweede gebouw, ontworpen door BURO II & ARCHI+I, dat in de prijzen viel op de eerste editie van Concrete Awards, is de nieuwe openbare bibliotheek op de oude KBC-site in Roeselare. Voor dit ontwerp kreeg het bureau de Schrijnwerk Award in de categorie Aluminium. De jury koos voor dit project omwille van de bijzondere aluminium vliesgevel die opvalt door zijn lijnen- en kleurenspel. Bovendien was de jury erg onder de indruk van enkele technische uitdagingen zoals de afwatering, de afsteuning en de montage. (LVR)

Niet gevonden wat je zocht?

Probeer het nogmaals in onze zoekmachine.

Gerelateerde artikels