Carrelages du Marais lanceert unieke collectie tegels

Carrelages du Marais lanceert unieke collectie tegels

Decoratie en meubilair, Nieuws

Carrelages du Marais, fabrikant en verdeler van artisanale tegels, ontwikkelt een unieke collectie cementtegels. Samen met de Brusselse kunstenaar Benoît van Innis lanceert de Belgische fabrikant een tijdloze collectie designtegels.

Het werk van van Innis werd in het verleden al opgenomen in vloer- en wandbekleding en bij diverse projecten van gerenommeerde architecten.

Van Innis’ design is opgebouwd uit een patroon van zwarte balken op een witte achtergrond. “Ik liet me inspireren door een oud Moors motief dat bestaat uit verschillende composities van symmetrische balken. Het ontwerp bevat acht verschillende cementtegels 20x20cm waarmee de architect of bouwheer aan de slag kan om zijn gepersonaliseerd tegeltapijt te creëren. Dat kan door alle acht de tegels, of een selectie hieruit, willekeurig te schikken en te roteren”, vertelt Benoît van Innis. Voor de kleuren kan gekozen worden uit een pallet van een veertigtal varianten.

Via een speciaal ontwikkelde webtoepassing kan u simulaties maken met het vloerpatroon van uw keuze. U hoeft enkel de tegels van de ruimte in te geven waarna de tegels één voor één geplaatst en geroteerd kunnen worden. Het is eveneens mogelijk om de computer een willekeurige invulling te laten doen.

“De creatieve mogelijkheden met tegels zijn tegenwoordig eerder beperkt. Dit was ooit anders”, vertelt Pieter Ballegeer van Carrelages du Marais over de samenwerking met van Innis. “Wie kwaliteit én unieke ontwerpen wil voor zijn woning komt automatisch bij de artisanale tegelateliers uit. Wij zetten meer dan 100 jaar ambacht om in een hedendaags product. De samenwerking met een kunstenaar als van Innis weerspiegelt ook de traditie van een eerlijk materiaal met een tijdloos design samen te laten gaan.” (RDM)

Niet gevonden wat je zocht?

Probeer het nogmaals in onze zoekmachine.

Gerelateerde artikels