Certificatendatabank VREG opnieuw online

Nieuws

De certificatendatabank van de Vlaamse energieregulator VREG staat opnieuw online. Eerder deze week werd de databank na een programmeerfout offline gehaald.

De certificatendatabank van de Vlaamse energieregulator VREG staat opnieuw online. Zo luidt het donderdag bij de VREG. Dinsdagavond werd de databank na een programmeerfout offline gehaald.

De energieregulator zal zelf contact opnemen met de 21 mensen van wie de gegevens verwijderd werden door het probleem. “We hebben opnieuw de vorige versie van de databank online gezet, nadat er een probleem geslopen was in de nieuwe software”, aldus Sofie Lauwaert, woordvoerster van de VREG.

Eigenaars van zonnepanelen die dinsdag inlogden op de certificatendatabank van de VREG, konden een tijd lang privégegevens van de 200.000 andere gebruikers bekijken en aanpassen, zelfs hun rekeningnummers. De meterstanden die ingevoerd werden toen er problemen waren met de databank, werden opnieuw verwijderd.

“De VREG zal de 21 personen die hun meterstanden dinsdagavond tussen 18 en 22 uur invoerden, persoonlijk contacteren en vragen om de gegevens opnieuw door te geven”, legt Lauwaert nog uit. Het is nog niet duidelijk wat er dinsdag precies foutgelopen is. (Belga/RDM)

Niet gevonden wat je zocht?

Probeer het nogmaals in onze zoekmachine.

Gerelateerde artikels