Confederatie Bouw steunt aanpak sociale fraude

Nieuws

De Confederatie Bouw steunt de maatregelen die de ministerraad heeft genomen om de sociale fraude aan te pakken. Zo moeten aannemers er voortaan op toezien dat hun onderaannemers de correcte lonen en sociale bijdragen betalen.

Al geruime tijd vraagt de Confederatie om maatregelen tegen de georganiseerde fraude. “Al te vaak moeten Belgische aannemers vaststellen dat opdrachten worden weggekaapt door Oost-Europese bedrijven die het niet zo nauw nemen met de wetgeving inzake lonen”, aldus de Confederatie.

Voortaan kunnen diegenen die een beroep doen op een dergelijk bedrijf aansprakelijk worden gesteld. Dit komt de gezonde concurrentie in de sector ten goede en maakt dat arbeiders op een correcte manier worden betaald.

De Confederatie Bouw wil ook samenwerken met de inspectiediensten om vaststellingen van inbreuken beter te communiceren. Ook zal de Confederatie de uitwerking van de wetgeving via uitvoeringsbesluiten van zeer nabij volgen om te vermijden dat er negatieve effecten zouden zijn voor de overgrote meerderheid van bonafide bedrijven. (RDM)

Niet gevonden wat je zocht?

Probeer het nogmaals in onze zoekmachine.

Gerelateerde artikels