Confederatie Bouw vraagt overgangsperiode voor energiebesparende maatregelen

Duurzaam bouwen, Immo, Nieuws

De Confederatie Bouw vraagt aan de regeringsonderhandelaars om een overgangsperiode in te lassen voor de stopzetting van de belastingaftrek voor energiebesparende maatregelen.

Volgens de Confederatie dreigt de sector anders zware klappen te krijgen. De Confederatie Bouw rekende voor 2012 op 2 miljard euro aan energiebesparende werken. Als de huidige plannen wet worden, zo klinkt het, dan valt de helft daarvan weg, en komen er 5.000 banen in het gevaar. “Dit zou een enorme klap betekenen voor de renovatiemarkt, terwijl voor de woningbouw de indicatoren voor 2012 al in het rood stonden. Op deze manier dreigt voor de bouwsector een recessie in de eerste maanden van 2012.”

Zwart werk

De Confederatie Bouw wijst er ook op dat de overheid zwartwerk in de hand werkt door de fiscale stimuli af te schaffen, nu de bouwactiviteit afneemt. Volgens de bouwsector kan een ruime overgangsperiode ervoor zorgen dat mensen met plannen alsnog kunnen genieten van de voordelen.

Daarnaast zouden de gewesten, die nieuwe bevoegheiden krijgen, voldoende tijd hebben om een globale aanpak te creëeren voor groene stimuli. (Belga/RDM)

Niet gevonden wat je zocht?

Probeer het nogmaals in onze zoekmachine.

Gerelateerde artikels