Confederatie Bouw: ‘Zo snel mogelijk nieuw beleid’

Nieuws

De gewesten moeten zo snel mogelijk hun eigen beleid ontwikkelen. Dat zegt de Confederatie Bouw naar aanleiding van de berichten over het uitdoven van de fiscale aftrek voor hypothecaire kredieten vanaf 2014.

De fiscale aftrek voor hypothecaire kredieten zoals die nu bestaat, wordt vanaf 2014 afgeschaft, wanneer die bevoegdheid is overgeheveld naar de deelstaten. De gewesten mogen niet ingrijpen op de belastbare basis en zullen dus met een nieuw systeem met belastingkredieten- of kortingen moeten komen.

Voldoende middelen

Federaal minister van Financiën Steven Vanackere (CD&V) zei al dat er voldoende middelen mee worden overgeheveld om het beleid niet te wijzigen. Ook de Confederatie Bouw ziet geen reden om te veranderen. “De Belgische overheden hebben bouwers altijd in staat gesteld om eigendommen te verwerven. Dit maakt dat vandaag 70 procent van de Belgen een eigen woning bezit”, luidt het in een persbericht.

De Confederatie Bouw voegt toe dat de gewesten wel kunnen zorgen voor extra prikkels of dat ze eigen accenten kunnen leggen op bijvoorbeeld duurzaam bouwen of bepaalde doelgroepen. “De techniek waarmee dat gebeurt, via belastingaftrek of premie, is van ondergeschikt belang”, luidt het. (Belga/RDM)

Niet gevonden wat je zocht?

Probeer het nogmaals in onze zoekmachine.

Gerelateerde artikels