Cosentino lanceert revolutionair gerecycleerd materiaal

Nieuws

ECO by Cosentino® is een nieuw oppervlak voor moderne architectuur en binnenhuisinrichting dat voor 75% uit gerecycleerde materialen bestaat, waaronder porselein, glas, spiegelglas en gekristalliseerd as.

Cosentino, de Spaanse multinational en wereldleider op het gebied van de productie en distributie van werkoppervlakken in kwarts en andere natuursteen, lanceert ECO® op wereldniveau. ECO® is een revolutionair product en één van de belangrijkste innovaties van de voorbije jaren in de steenindustrie.

De R&D-afdeling van Cosentino – zich bewust van het belang van voortdurende innovatie en de wensen en behoeften van de huidige consument – slaagde er met ECO als eerste in een oppervlak te creëren dat vooraanstaand design en de beste prestaties en eigenschappen verenigt tot een materiaal dat ook daadwerkelijk milieuvriendelijk en duurzaam is.

Talrijke mogelijkheden

ECO by Cosentino® bestaat voor 75% uit gerecycleerde materialen, waaronder in het bijzonder porselein, glas, spiegelglas en gekristalliseerd as. Samen met natuursteenresten, die als overige 25% aan de samenstelling worden toegevoegd, en het gebruik van een milieuvriendelijke harssoort (deels van plantaardige oorsprong) levert dit een baanbrekend materiaal op waarin natuurlijke grondstoffen op een rationele en efficiënte manier worden gebruikt.

Het ECO®-gamma bestaat uit 10 verschillende kleuren. Het uiterlijk en de kleurschakeringen zijn zeer verschillend, wat ideaal is voor de allernieuwste trends in binnenhuisinrichting en wat toelaat het materiaal aan te passen aan de specifieke smaak van consumenten in verschillende delen van de wereld.

Het materiaal kent talrijke toepassingsmogelijkheden. Het kan gebruikt worden als keukenwerkblad of badkamerbekleding, elementen van groot formaat kunnen als vloer- of muurbekleding worden ingezet en het materiaal leent zich uitstekend voor andere toepassingen in openbare of privébouwprojecten.

Prijsbeest

ECO by Cosentino® is uitermate bestand tegen vlekken, krassen en warmte. Door zijn lage impact op het milieu is ECO® het ideale product voor eindconsumenten en professionals in de sector van de bouw en binnenhuisinrichting die begaan zijn met het milieu en die een duurzaam product zoeken zonder daarvoor aan design of kwaliteit te moeten inboeten.

ECO® kreeg het Greenguard- en het “Cradle to Cradle”-certificaat. Vooral dit laatste is belangrijk, omdat het betekent dat het hier om een concreet systeem gaat waarvan bewezen is dat het een totale recyclage en duurzaamheid mogelijk maakt. Twee trends die essentieel zijn voor de toekomst van de architectuur en de bouw.

Tijdens de recentste editie van de Spaanse vakbeurs Construmat won ECO® de Prijs voor Technologische Innovatie in de categorie “producten voor bekleding en installatie”. In 1991 stelde Cosentino tijdens diezelfde vakbeurs Silestone® voor, dat dezelfde prijs won en intussen uitgeroeid is tot ‘s werelds belangrijkste merk van kwartsoppervlakken.

Niet gevonden wat je zocht?

Probeer het nogmaals in onze zoekmachine.

Gerelateerde artikels