Creatief met ruimte: zoon bouwt modern appartement op woning moeder

Woningreportages

Een Spaanse muzikant wilde graag een modern appartement in de dichtbevolkte stad waar hij is opgegroeid. Het dak van het huis van zijn moeder en zus bleek de oplossing.

Murcia is bijna helemaal volgebouwd. Toch wilde Juan Antonio Ludeña een eigen licht en modern appartement in zijn stad. Grupo Aranea Architects kwam met een oplossing op de proppen. Het architectenbureau ontwierp en bouwde een duplexappartement met boeiend dakterras bovenop de woning van zijn moeder en zus. Zo kreeg hij zijn eigen woonplaats, die bovendien een architecturaal pareltje is én hem een prachtig uitzicht over de stad verschaft.

De architecten tekenden in samenspraak met hun klant een ruim en modern appartement, dat toch traditionele elementen bevat. Om middenin de stad toch wat ademruimte te hebben, kreeg Juan Antonio ook een dakterras dat bereikt wordt via een buitentrap. Iedere derde trede van de trap leidt naar een platform waar hij kan uitrusten en genieten van het uitzicht op de stad, de Burete bergen en de San Augustin heuvel.

Het project werd Casa Lude gedoopt.

Oppervlakte: 224 vierkante meter

Kostenplaatje: 115,000 euro

(LP)

Niet gevonden wat je zocht?

Probeer het nogmaals in onze zoekmachine.

Gerelateerde artikels