Creg wil slapende energieklanten wakker schudden

Nieuws

De energieregulator Creg vestigt er in een persbericht nog eens de aandacht op dat een energieleverancier verschillende tariefformules kan hebben, waarbij het verschil tussen het duurste en het goedkoopste aanbod kan oplopen tot 32 procent.

Honderdduizenden Belgische gezinnen, waaronder veel “slapende klanten”, zouden voor een interessanter aanbod kunnen kiezen zonder van leverancier te veranderen. De Creg merkt op dat de prijzen en concurrentie op de elektriciteits- en gasmarkt al enkele maanden een gunstige evolutie kennen. Toch moedigt de energiewaakhond de consument aan de tariefoffertes meer te vergelijken. Sommige leveranciers bieden immers tot 10 verschillende tariefoffertes aan, en dat is volgens de Creg verwarrend voor de consument.

“Zo biedt EDF-Luminus deze maand in Wallonië bijvoorbeeld zowel het duurste (Luminus Actif+) als het laagste tarief op de markt aan (Luminus click), dat 32 procent (145 euro/jaar inclusief btw) minder duur is”, merkt de Creg op. Ook wie bij zijn huidige leverancier wil blijven, kan dus maar beter de prijzen en diensten eens vergelijken om de interessantste te kiezen, luidt het. (Belga/KS)

Niet gevonden wat je zocht?

Probeer het nogmaals in onze zoekmachine.

Gerelateerde artikels