Dag van de Architectuur was groot succes

Immo, Nieuws

De 6e editie van Dag van de Architectuur mocht meer dan 20.000 bezoekers verwelkomen. Dat laat het Vlaams Architectuur Instituut weten.

De 6e editie van Dag van de Architectuur mocht meer dan 20.000 bezoekers verwelkomen. Dat laat het Vlaams Architectuur Instituut weten.

Ondanks het slechte weer, kon de Dag van de Architectuur toch op heel wat interesse en bezoekers rekenen. Zo namen 20.000 mensen deel aan het architectuurfestival in Vlaanderen en Brussel. Het publiek kon heel wat interessante projecten bezoeken, waaronder heel wat woningen in Gent, een programma in de stad Genk (dit jaar de hoofdstad van de Dag van de Architectuur), de Falconrui in Antwerpen, de Zeepziederij in Brussel of De Hoorn in Leuven. Het zijn maar enkele voorbeelden van de talloze mooie plekken die hun deuren openden voor het grote publiek.

Het thema van de 6e editie van deze ‘architecturale’ dag was ‘Bloeiende landschappen’. Er werd gekeken naar de versmelting van de natuur en het woonlandschap. Er werd bewust ingezet op kleine projecten, waar je als bezoeker werd rondgeleid door een vrijwilliger, gids of architect. Nieuw aan de Dag van de Archiectuur was het kiezen voor een stad of regio als hoofdstad. Dit jaar viel de keuze op de stad Genk. De stad zet enkele van haar duurzame woonprojecten of opvallende architectuur in de kijker. Bovendien had de stad een heel specifiek programma opgericht, rond duurzaamheid en architectuur. Zo kon je verschillende projecten bezoeken waaronder enkele cohousingprojecten, monumenten in het oude stadscentrum of architecturale parels van Stéphane Beel Architecten of Cocoon Architecten.

Wil je meer lezen over de Dag van de Architectuur? Welke projecten deelnamen aan de 6e editie van het evenement? Surf dan naar http://www.dagvandearchitectuur.be

(LVR)

Niet gevonden wat je zocht?

Probeer het nogmaals in onze zoekmachine.

Gerelateerde artikels