De afsluiting van uw terrein: hekken en poorten

De afsluiting van uw terrein: hekken en poorten

Hekken en poorten

Belgen zijn geboren met een baksteen in de maag, ze koesteren zich in hun woning en zetten graag hekken en poorten rond de woning om duidelijk de eigendom af te bakenen.

Toch heb je daarvoor niet niet per se een hek nodig. Een haag, een ander materiaal of een border kunnen soms heel goed grenzen aangeven zonder het zicht op (of uit) het huis te verknallen.

Wordt het toch een hek, wees er dan zeker van dat wel dat deze “barrière” niet vloekt met de stijl van het huis. Er is niets zo vervelend als een prachtig modern huis met een zware, gekleurde poort ervoor die er absoluut niet bij past.

Er bestaan poorten uit hout, smeedijzer, aluminium, pvc, staal en zelfs combinaties, zoals hout en staal. De uitvoeringen in pvc en aluminium kosten uiteraard minder, maar zijn ook minder stevig en moeilijker te repareren dan de stalen en houten exemplaren. Daar staat tegenover dat hout weer wat meer onderhoud vergt. De poort kan desgewenst met aandrijving worden geleverd. Openen en sluiten gebeurt dan met een digicode of magneetbadge (en afstandsbediening in de auto). De badge is echter veiliger dan de digicode.

Ik ga Bouwen & Renoveren

Niet gevonden wat je zocht?

Probeer het nogmaals in onze zoekmachine.

Gerelateerde artikels