De badkamer anno 2019: evenwichtig en minimalistisch

De badkamer anno 2019: evenwichtig en minimalistisch

Badkamer en wellness, Interieur

Terwijl de badkamer vroeger altijd een aparte afgesloten ruimte was, maakt ze nu meer en meer deel uit van de slaapkamer en/of dressing. Ze verliest zo haar puur functionele karakter, waardoor de esthetiek enorm aan belang wint. Dit zijn de trends van 2019.

Natuurlijk en warm

Geïnspireerd door de knussere en luxueuzere badkamers in hotels kiezen steeds meer mensen voor natuurlijke materialen en donkerder, warmer tinten. Denk bijvoorbeeld aan hout en riet, maar ook marmer, steen, klei, glas of zelfs leder.

© Villeroy & Boch

Samen met deze natuurlijke materialen zien we kleuren als groen, donkerbruin of grijs. Tegelijk doen ook de woestijnkleuren, die refereren aan de aarde, de woestijn en de natuur, het opnieuw goed. Hierbij aansluitend doet het eeuwenoude klei als materiaal opnieuw zijn intrede in de badkamer.

Daarnaast is er niet alleen meer aandacht voor de kranen, die in allerlei metallic-tinten beschikbaar zijn, maar ook voor de handgrepen, met bijvoorbeeld luxueus uitziende messing als afwerking.

Industrieel

Anderzijds doet de industriële trend met zwart en beton het nog steeds goed. Al kan dat zwart ook worden ingezet om de badkamer een meer grafisch, strak uitzicht te geven. Zo zitten veel badkamermeubels tegenwoordig vervat in een dun wit of zwart frame, dat op zijn beurt vaak refereert naar de spiegel. Dit kadert in de trend om contrasten te creëren. Zo wordt een houten meubel gecombineerd met een blinkend witte waskom en een zwart frame.

© Detremmerie

Geometrie

Binnen de geometrische trend is er extra aandacht voor ronde en organische vormen, zowel in de opzetkommen, vrijstaande baden als spiegels.

Daarnaast zien we hierbij ook een trend naar dunnere en fijnere materialen. Dankzij de nieuwe technologische ontwikkelingen is het mogelijk om dunner te werken, waardoor de grafische vormen nog extra benadrukt worden.

© Mosa

 

Tekst Elien Haentjens

Beeld Arblu by Van Marcke

Niet gevonden wat je zocht?

Probeer het nogmaals in onze zoekmachine.

Gerelateerde artikels