De badkamer: functioneel of wellnessruimte?

De badkamer: functioneel of wellnessruimte?

Badkamer en wellness

Een rondvraag leert ons dat een badkamer liefst allebei is. De badkamer is in de eerste plaats een ruimte waar de hygiëne verzorgd wordt. Hygiëne draagt bij tot het algemeen welzijn van het lichaam. Daarnaast is de badkamer een ruimte waar je kunt ontstressen. Wellness voor de geest dus.

Hygiëne en ontspanning kunnen mooi samengaan. Massagebaden en stoomdouche hebben natuurlijk een invloed op het slaapgedeelte in de open badkamer maar mits de juiste toestellen, de juiste verwarming en ventilatie kan een redelijk compromis bereikt worden. De badkamer is jouw persoonlijke cocon voor een flinke portie Me-time.

Het merk Grohe hield onlangs een nationale wellness enquête. Hoe wordt wellness in de badkamer ervaren? Om zich goed te voelen moet de ruimte aangenaam ingericht zijn. Met materialen en kleuren die uitnodigen tot ontspannen. 64% van de Belgen beschouwt de badkamer als dé plaats bij uitstek om thuis tijd te nemen voor zichzelf. Het succes van de badkamer als ruimte om tijd te nemen voor zichzelf, ligt grotendeels in de functie van de badkamer zelf, die van alle kamers het meest als individuele ruimte wordt beschouwd. Je sluit de deur en geniet van een ontspannende douche of een deugddoend bad. De badkamer is een ruimte waar men zich volledig tot zichzelf richt.

Tekst Ingrid Allaerts

Niet gevonden wat je zocht?

Probeer het nogmaals in onze zoekmachine.

Gerelateerde artikels