‘De Belg is zijn bouwkriebels nog lang niet kwijt’

Nieuws

De eerste zondag is traditioneel een drukke dag op de beursvloer, maar als ik het aantal bezoekers zie dat vandaag door de paleisgangen wandelen, lijkt het mij eens te meer duidelijk dat de Belg zijn bouwkriebels nog lang niet kwijt is.

Toch is het geen nieuws dat voor elk bouw- of verbouwproject een aantal klippen moeten worden omzeild. Denk maar aan de verplichte energiebesparende maatregelen – die op termijn wel winstgevend zijn maar een grotere basisinvestering vragen.

BATIBOUW deelt de bezorgdheid over betaalbaarheid en speelt hier met het thema ‘kostenoptimaliteit’ volop op in. hoe zet u uw budget het beste in? Met welke keuzes die u vandaag maakt zal u in de toekomst nog tevreden zijn? Om de juiste beslissingen te maken, is een kosten-batenanalyse cruciaal.

Een voorbeeld: naarmate men meer isoleert, daalt het energieverbruik. En dit tot een bepaald punt, waar de daling van het energieverbruik de meerkost van het isoleren niet meer compenseert. Dit punt ligt voor elke woning anders, dus hier hebben architect en aannemer een belangrijke rol te spelen! Wie op zoek is naar tips en informatie kan terecht in Paleis 8 en in het Adviespaleis.

Bovendien organiseren we elke dag infosessies met als thema “Hoe kan ik betaalbaar (ver)bouwen?”. Met deze informatie en tips kan u flink besparen op zijn (ver)bouwbudget. Zo draagt BATIBOUW opnieuw zijn steentje bij aan de realisatie van menige bouw- en verbouwdroom!

Geert Maes

Niet gevonden wat je zocht?

Probeer het nogmaals in onze zoekmachine.

Gerelateerde artikels